Olomoucký kraj požádal o další dotace na výměnu kotlů

(24. 8. 2016, Olomoucký deník) Zájem o kotlíkové dotace v Olomouckém kraji převýšil očekávání.
Hejtmanství požádalo o navýšení dotace, a pokud vše půjde dobře, měl by region získat dalších více než 17 milionů korun.

Ty se budou týkat obnovitelných zdrojů – kotlů na čistou biomasu a tepelných čerpadel.

 „Žádost byla zaslána Státnímu fondu životního prostředí 19. srpna a navýšení by mělo činit 10 procent původní alokace, tedy 17,2 milionu korun,“ informovala Eva Knajblová z krajského úřadu.

 Připomněla, že z této částky bude možné podpořit pouze nové zdroje vytápění, které využívají obnovitelné zdroje vytápění – kotle na biomasu a tepelná čerpadla. „Předpokládáme, že z této navýšené alokace budou podpořeni všichni zájemci, kteří splňují podmínky dotačního programu a na které se původně nedostalo,“ potěšila zájemce.

 Hejtmanství předpokládalo, že uspokojí 1140 žadatelů. Řada z nich ale neusiluje o maximální výši a někteří zájemci odpadli, takže by mohlo být uspokojeno 1380 až 1400 žadatelů. Nejčastěji si domácnosti v Olomouckém kraji chtějí pořizovat kombinované kotle na uhlí a biomasu. Druhý největší zájem projevily o zařízení pouze na biomasu.

 Ministerstvo životního prostředí se dohodlo s Evropskou komisí na navýšení původní třímiliardové dotace o dalších 300 milionů korun. Kdo neuspěje, může zabojovat ve druhém kole, které začne příští rok.

Olomouc

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.