Za hodinu přišlo devět set žádostí o kotlíkovou dotaci

(4. 10. 2016, Pardubický deník) Za jedinou hodinu od včerejšího spuštění druhého kola přijímání žádostí o kotlíkové dotace jich úředníci na pardubickém hejtmanství zaregistrovali přes 900.

Zájem o příspěvek na výměnu stávajících ručně plněných kotlů na pevná paliva za nové nízkoemisní zdroje byl enormní.
O peníze se ucházejí jak neúspěšní žadatelé z prvního kola, tak i noví zájemci. Pro druhé kolo je připraveno kolem 60 milionů korun, na všechny zájemce se tak nedostane.
Žadatelé musí splnit stanovené podmínky. Výše podpory na jeden projekt se pohybuje mezi 70 a 85 procenty ceny podle lokality a typu pořizovaného kotle, maximálně však 127 500 korun. Lidé musejí zároveň udělat aspoň jedno další energetické opatření.
Cílem programu je pokles emisí z lokálního vytápění domácností.

Pardubice

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.