Vyřízení dotací na kotle si žádá papírování

(24. 10. 2016, Třebíčský deník) Kdo je úspěšným žadatelem o takzvanou kotlíkovou dotaci, měl by si dát pozor, zda má vyřízené všechny potřebné náležitosti. Stihnout to musí do konce listopadu.

Závěrečnou zprávu totiž Kraj Vysočina požaduje předložit nejpozději do konce tohoto roku.
„Pokud si žadatel v v žádosti o poskytnutí dotace zvolil způsob financování modifikovanou platbu, je zapotřebí předložit poslední průběžnou zprávu s uhrazenými výdaji minimálně ve výši vlastního podílu nejpozději třicet pracovních dní před uplynutím termínu pro realizaci, aby bylo zajištěno, že stihne do 30. listopadu 2016 přeposlat dodavateli dotaci, kterou obdrží od poskytovatele dotace, tedy kraje. V případě, že z relevantních důvodů nestihne celý projekt zrealizovat do 30. listopadu 2016, je nutné si před uplynutím tohoto termínu požádat o jeho prodloužení,“ upozornila Eva Láníková z odboru regionálního rozvoje krajského úřadu. Vyúčtování je možné i nadále předkládat v úředních hodinách na detašovaném pracovišti Odboru regionálního rozvoje na adrese Žižkova 16, Jihlava, kde bude žadatelům na požádání provedena kontrola formálních náležitostí.
Kraj Vysočina do konce roku získá ještě téměř dvacet čtyři milionů korun na další výměny kotlů. Příspěvek, vyjednaný na Ministerstvu životního prostředí České republiky (MŽP), vystačí na uspokojení zhruba dvou set žadatelů.

Penize2

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.