Kotlíkové dotace „zmizely“ za jedenáct vteřin

(3.5.2017, hradecky.denik.cz, Moje Hradecko, redakce) Pouze 11 vteřin stačilo na to, aby se rozdělilo 20 milionů korun v rámci první vlny kotlíkových dotací v Královéhradeckém kraji.

Výzva byla spuštěna v úterý ráno úderem osmé hodiny a obyvatelé kraje v ní mohli žádat výhradně o dotace na kotle spalující biomasu nebo na tepelná čerpadla. Maximální výše dotace je 127 500 korun. Ani tentokrát nehrozily při sběru žádostí fronty, o dotace se žádalo elektronicky. „Lidé se mohli hlásit do pořadníku pohodlně z domova a nemuseli tak nocovat před krajským úřadem a čekat dlouhé fronty. Takový způsob už neodpovídá standardu 21. století. Elektronický způsob sběru žádostí jsme rozjeli v republice jako první kraj a velmi se nám osvědčil. Ani dnes, kdy žadatelé soutěžili o pořadová čísla, která de facto rozhodovala o tom, kdo na dotaci dosáhne a kdo ne, jsme dosud nezaznamenali závažnější technické problémy,“ řekl v úterý hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán. Žadatelé, kteří získali pořadové číslo, budou kontaktováni pracovníky úřadu e-mailem s informací, že od středečního dne, tedy 3. května, bude umožněno přihlášení do systému DOTIS.

Clock - 1081437 - 1920

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.