Ústecký kraj dá víc peněz na kotlíkové dotace

(3. 10. 2016, iuhli.cz) Rada Ústeckého kraje na svém včerejším zasedání rozhodla, že se minimální počet nových kotlů s nárokem na dotaci zvýší o 10 procent. Navýšení umožnila nabídka ministerstva životního prostředí, které tak reagovalo na neutuchající zájem žadatelů v první výzvě.

Namísto 1 080 se tak na příspěvek ve výši až 85 % nákladů může těšit až 1 207 majitelů ekologičtějšího vytápění. Kraj v tiskové zprávě uvedl, že důvodem pro navýšení finanční podpory je vedle uspokojení co největšího množství žadatelů i snaha o maximální zlepšení kvality životního prostředí.

Ústecký kraj musí pro navýšení finančních prostředků připravit a vyhlásit novou samostatnou výzvu. Kvůli technickým a administrativním lhůtám to ale stihne nejdříve na konci roku. Všechny své kroky průbežně konzultuje s ministerstvem životního prostředí a Státním fondem životního prostředí ČR.

Stávající dotační program schválilo krajské zastupitelstvo vloni v prosinci. Z celkových 162 milionů korun, které kraj získal z Operačního programu Životní prostředí 2014–2020, je na kotlíkové dotace vyčleněno více než 156 milionů. Pro celou republiku je v rámci tohoto programového období k dispozici devět miliard korun z evropských peněz na výměnu starých kotlů za nové. O dodatečné alokace financí na kotlíkové dotace již projevily zájem i další kraje.

Penize2

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.