Semináře jsou pro žadatele o kotlíkové dotace přínosem

(16. 6. 2016) Ve středočeském kraji si mohou lidé stále ještě zažádat o kotlíkovou dotaci a proto společnost Wüstenrot spolu s montážními firmami Benekov pořádají pro žadatele informační semináře.

V červnu se uskutečnily 8. června v Dřínově u Mělníka a 15. června v Bromech. „ O semináře je velký zájem, místní se ptali na možnosti sepsání žádostí a byli velmi aktivní při získávání informací. Velmi oceňovali, že jim někdo vysvětlí, jak dotace od státu získat. Přímo ze seminářů si montážní firmy odnesly řadu kontaktů a poptávek na výměnu kotlů,“ uvedl Jaroslav Cvrček ze společnosti Wüstenrot.

 Na kotlíkové dotace získala Česká republika od Evropské unie devět miliard korun, které by měly stačit na výměnu 100 tisíc starých kotlů. Kraje peníze rozdělí ve třech kolech po třech miliardách. Cílem ministerstva životního prostředí je stáhnout nejstarší kotle první a druhé emisní třídy. Podle Českého statistického úřadu je jich v Česku až 360 tisíc. Od 1. září 2022 je zakáže i zákon, domácnosti si budou muset pořídit ekologičtější zařízení.

(JIP)

Seminař

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.