Nová výzva pro kotlíkové dotace krajům už na začátku roku 2017

(20. 6. 2016, MŽP) Další výzvu pro kraje chce Ministerstvo životního prostředí vyhlásit už na začátku příštího roku. Při setkání se svým rakouským protějškem Andrä Rupprechterem to potvrdil ministr životního prostředí Richard Brabec.

Pro první výzvu, kterou kraje pro občany vyhlásili v průběhu loňského podzimu, je připravena alokace 3 mld. Kč. „Zájem byl po celé zemi tak obrovský, že třímiliardová alokace je téměř vyčerpána. Vyzvali jsme kraje s tím, že čím dříve ji dočerpají a vyhodnotí projekty, o to dříve můžeme jednat s Evropskou komisí a tím pádem i vyhlásit další výzvu. Některé kraje dokázaly zareagovat a my předpokládáme, že vyhodnocení aktuální výzvy bude možné už letos na podzim. Proto v tuto chvíli vidím jako zcela reálné, že další výzvu pro kraje vyhlásíme už na začátku roku 2017,“ dodal Brabec. Rakouský ministr projevil zájem o české kotlíkové dotace a výměnu zkušeností ČR s nimi, i formou společného přeshraničního projektu. Ministr Brabec tak rakouské straně slíbil poskytnutí potřebných podkladů i českých zkušeností.

V rámci kotlíkových dotací mají žadatelé možnost získat finanční prostředky na výměnu kotlů v rodinných domech a návazná (finančně méně náročná) opatření na snížení energetické náročnosti budovy (tzv. mikroenergetické úpravy). Z částky maximálně 150 tis. Kč mohou občané získat až 85 % ve formě dotace, tedy maximálně 127,5 tis. Kč. Do roku 2020 má být v rámci kotlíkových dotací rozděleno 9 mld. Kč.

(JIP)

Setkani - ministru - AT - CR Cropped

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.