Lidé vzali kotlíkové dotace útokem

(13. 6. 2016, Právo) Úřady ve všech krajích České republiky zaznamenaly mimořádný zájem v rámci první vlny tzv. kotlíkových dotací. Finanční pobídky jsou určeny na výměnu starých kotlů na tuhá paliva pro fyzické osoby a rodinné domy.

V první výzvě byly mezi kraje rozděleny 3 miliardy korun z unijních dotací, v pokračujících výzvách probíhajících do roku 2020 půjde o dalších 6 miliard korun.

 Ministerstvo životního prostředí si od celého programu slibuje výrazné zlepšení kvality ovzduší v republice. Celkem chce ministerstvo do roku 2020 vyměnit v domácnostech přibližně 80 tisíc zastaralých kotlů za ekologičtější. Druhé kolo mají naplánované některé kraje už na letošní podzim.

V Česku nyní topí plynem zhruba 1,4 milionu domácnosti. Stát žadatelům přispívá až 85 procent na celkové uznatelné náklady na výměnu kotle, tedy až 127 500 Kč při nákladech 150 tisíc Kč. Poprvé v historii je možné navíc financovat i celkovou modernizaci vytápění. Ta zahrnuje například náklady na vyvložkování komína, vybudování plynové přípojky k domu, instalaci kotle, případně dotaci i na nová topná tělesa nebo jejich rekonstrukci, a to v některých případech až do výše 100 procent.

R4310 - 412

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.