Během první hodiny přijal Moravskoslezský kraj 5100 žádostí o dotaci

5.9.2017 https://www.msk.cz/ 

Odstartovala další kotlíková výzva, ve které Ministerstvo životního prostředí přidělilo moravskoslezskému regionu 900 milionů korun. Zájemci o nový kotel tentokrát podávají žádosti elektronicky.

Jenom během první hodiny od vyhlášení příjmu obdržel úřad 5100 žádostí o nové kotle.  V kraji, který se dlouhodobě potýká s vysokou mírou znečištění kvůli vysoké koncentraci lokálních topenišť je tak zájem o změnu topení pořád vysoký.

Moravskoslezský kraj navíc vyčlenil ze svého rozpočtu 69 milionů korun, z nichž přispěje v rámci této výzvy na každý kotel částkou 7,5 tisíc korun. Dalšími 45 miliony korun předfinancuje příspěvky vybraných obcí. Ty poskytnou zájemcům částku ve výši od 1 500 do 15 000 korun. Do spolufinancování kotlíkových dotací se ve spolupráci s krajem zapojilo 78 obcí.

Podporovanými zdroji vytápění jsou v tomto kole automatické kombinované kotle (uhlí/biomasa), kotle výhradně na biomasu (automatické i s ručním přikládáním), kondenzační plynové kotle a tepelná čerpadla.

Žádosti o kotlíkovou dotaci mohou zájemci dále podávat na adrese https://kotliky.msk.cz/ až do 31. 12. 2018. Pokud bude před tímto termínem podáno 10 tisíc žádostí, příjem bude ukončen dříve, a to automaticky při dosažení uvedeného počtu. Po podání elektronické žádosti musí zájemci do deseti pracovních dnů doložit její listinnou verzi vytištěnou z elektronické aplikace a potřebné přílohy. To mohou lidé učinit osobně na podatelně krajského úřadu, stačí však i zaslání poštou.

Veškeré informace ke kotlíkovým dotacím jsou zveřejňovány na webových stránkách https://lokalni-topeniste.msk.cz/, žadatelům jsou také stále k dispozici „kotlíkové“ kontakty: tel. 595 622 355, e-mail kotliky@msk.cz a možnost osobních konzultací v budově krajského úřadu v kanceláři A106 (každý pracovní den v úředních hodinách krajského úřadu).

Zdroj:  Moravskoslezský krajský úřad

.

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.