Kotlíkovou dotaci získalo 1515 žadatelů

(10. 6. 2016, Litoměřický deník)S žádostí o kotlíkovou dotaci v Ústeckém kraji uspělo přes 1 500 lidí. Původně přitom krajský úřad počítal s tím, že 156 milionů korun, které měl k dispozici, rozdělí jen mezi 1 080 lidí.

„Dotace byla schválena pro 1515 žadatelů. Většina totiž nežádala o maximální dotaci, ale pořizovala si levnější kotle za 75 až 80 tisíc korun," uvedla krajská mluvčí Lucie Dosedělová.

 Tento týden krajští radní rozdělili posledních 13 milionů. Aby peníze lidé dostali, musí ještě přijít podepsat smlouvu.

 Chyby v žádostech mohli lidé i několikrát opravit. Většinu chybných žádostí přitom lidem paradoxně zpracovávaly firmy, které se na kotlíkové dotace specializují. Ti, kteří si formulář vyplňovali sami, často uspěli hned napoprvé.

 Další kolo kotlíkových dotací by ministerstvo životního prostředí mělo spustit příští rok. Letos byl v Ústeckém kraji největší zájem o kombinované kotle na uhlí a biomasu. "

KD foto1

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.