Kotlíkové dotace jsou pryč. Ministerstvo pošle další peníze

(2. 9. 2016, Vyškovský deník) Po osmdesáti milionech, které dostal Jihomoravský kraj na dotace na nové kotle, se jen zaprášilo.

„Rada přitom schválila navýšení o deset milionů korun," řekla mluvčí kraje Eliška Windová. Dotace rozdali i v dalších krajích. Ministerstvo životního prostředí proto připravilo další peníze. „K původním třem miliardám, o které se kraje dělily, přibude dalších tři sta milionů korun. Zájem byl obrovský, proto jsme vyjednali navýšení," uvedl ministr životního prostředí Richard Brabec. Celkem chce jeho úřad do roku 2020 rozdat ještě šest miliard.

 O další peníze ale budou muset teprve požádat kraje. „Ještě jsme tak neučinili," doplnila Windová. Kraj může získat desetinu původní dotace, tedy osm milionů korun.

 Z těchto peněz už ale půjde podpořit jen kotle na biomasu a tepelná čerpadla. Právě na ně lidé žádali peníze v polovině z osmi set žádostí, které na kraj dorazily. Kondenzační nebo kombinované kotle na dotace už ale nedosáhnou.

 Na stránkách Jihomoravského kraje přitom visí informace, že připravuje v září další dotační výzvu. „To je zatím ještě předčasné," sdělila k datu Windová. Samotné ministerstvo, které peníze krajům rozdělí, ji připravuje až na první čtvrtletí příštího roku.

 Za dotace si mohli lidé pořídit kotle a čerpadla jen od certifikovaných firem.

MZP - podzim

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.