Kotlíkové dotace budou jen na biomasu

(12.1.2017, Vysočina - regionální týdeník) Lidé na Vysočině mohou od 13. února znovu žádat o dotaci na nový kotel, ale pouze v případě, pokud budou topit čistě biomasou nebo tepelným čerpadlem.

„Kraj mezi úspěšné žadatele rozdělí skoro čtyřiadvacet milionů korun,“ řekl náměstek hejtmana Vladimír Novotný (ČSSD). Minulý rok už Vysočina na ekologičtější kotle od ministerstva životního prostředí dostala 238,8 milionu korun. V loňské první výzvě si domácnosti mohly pořizovat více druhů nových kotlů, včetně moderních kotlů na tuhá paliva. Uspělo 2 050 žadatelů. V nynější dodatečné výzvě peníze postačí pro dalších přibližně sto devadesát žadatelů, kteří se chtějí zbavit starého kotle na tuhá paliva s ručním přikládáním a přejít na topení biomasou nebo tepelným čerpadlem.

Vysočina

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.