Chystá se další Kotlíková dotace

(16.1.2017, Dobrý den s kurýrem) Zlínský kraj plánuje na první čtvrtletí vyhlášení druhého kola tzv. kotlíkových dotací. Mezi žadatele se chystá rozdělit 30 milionů korun, které se mu podařilo jednak dodatečně získat od Ministerstva životního prostředí a také úsporami dosaženými při první vlně kotlíkových dotací v loňském roce.

„Předpokládáme, že výzvu pro žadatele vyhlásíme nejpozději v polovině března, musíme ji však nejdříve schválit na krajské radě,“ informoval radní Zlínského kraje Jan Pijáček, zodpovědný za oblast řízení dotačních programů.

Oproti prvnímu vyhlášení budou omezeny typy zdrojů, které bude možné s podporou dotací instalovat, a to pouze na obnovitelné zdroje energie – tedy, buď tepelná čerpadla nebo kotle výhradně na biomasu (dřevo, dřevěné pelety či brikety, apod.). Předkládat žádosti o dotaci bude možné opět přibližně po měsíci od vyhlášení. Výzva k předkládání žádostí bude zveřejněna na webových stránkách kraje, v sekci Dotace.

První kolo kotlíkových dotací provázel enormní zájem žadatelů. Odevzdáno bylo celkem 1 289 žádostí, z nichž po kontrole a vyhodnocení bylo nakonec podpořeno 1 245 v celkové výši přesahující 148 milionů korun.

KD foto1

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.