Druhé kolo kotlíkových dotací vyhlásí Pardubický kraj začátkem října.

(11. 8. 2016, Krajské listy) Krajští radní dnes na svém jednání potvrdili, že druhé kolo oblíbených kotlíkových dotací vypukne v pondělí 3. října. Žadatelé mezi sebe rozdělí až 60 milionů korun.


O příspěvek na výměnu stávajících ručně plněných kotlů na pevná paliva za nové nízkoemisní zdroje se budou moci ucházet jak neúspěšní žadatelé z prvního kola, tak i noví zájemci. Cílem programu je snížit emise z lokálního vytápění domácností ve všech městech a obcích Pardubického kraje.

„V prvním kole jsme schválili přes tisíc žádostí, což jednoznačně předčilo všechna naše očekávání. Částku, která byla schválena pro náš kraj, jsme však nevyčerpali v jedné vlně. Proto vyhlašujeme ještě před zahájením topné sezony druhé kolo, ve kterém mezi žadatele rozdělíme až 60 milionů korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 Mělo by vystačit pro všechny

 Pardubický kraj přijímal žádosti pro první výzvu v lednu tohoto roku a během tří dnů zaevidovali pracovníci úřadu celkem 1054 žádostí. Původně plánovaná částka 100 milionů korun byla navýšena tak, aby došlo na všechny žadatele v první výzvě. Zájemci mohou získat dotaci ve výši 70 až 85 procent nákladů na pořízení nového zdroje tepla dle typu zdroje a lokality.

Pardubice,Perštýnské - náměstí

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.