Politici se sešli, aby řešili kotle

(10. 8. 2016, Karvinský deník) Celkem šest půjček na nové kotle v celkové výši okolo 600 tisíc korun dosud schválila pro své občany Karviná.

„Nechtěli jsme čekat na září a vyhověli jsme oběma novým žadatelům už dnes, mohou tak díky tomu měnit kotel okamžitě. První peníze od nás budou mít do pěti dnů na účtech a po předložení faktur pak dostanou druhou část," řekl krátce po zasedání primátor Karviné Tomáš Hanzel.

 „Karviná je tak vlastně jediným městem, které svým občanům půjčuje celou částku na předfinancování tak, aby maximum žadatelů na dotace dosáhlo bez obav z nedostatku hotovosti," dodala mluvčí magistrátu Šárka Swiderová.

 „Další žádosti karvinských obyvatel budou vyřizovány průběžně, zastupitelé se opět sejdou 13. září, tentokráte na řádném jednání," doplnila.

 Systém je takový, že žadatelé o takzvané kotlíkové dotace tedy na výměnu kotlů na tuhá paliva za ekologičtější způsob vytápění požádají o dotaci kraj. Ten jim dotaci poskytne ale až poté, co si lidé nový kotel pořídí.

 Krajský úřad zatím požádala o dotaci necelá stovka občanů Karviné, 55 z nich už krajská rada vyhověla.

 Kraj, respektive Evropská unie, poskytne žadateli až 70 procent, stát dotuje žadatele z oblastí se silně znečištěným ovzduším dalšími pěti procenty z pořizovací ceny zařízení a s příspěvkem přišly právě i některé obce a města.

 Bezúročnou půjčku až do výše 60 tisíc korun tak poskytuje například radnice v Bohumíně.

 „Dlužnou částku musejí po získání dotace městu do 30 dnů vrátit," uvedl bohumínský místostarosta Lumír Macura."

Penize

Další články:

© 2016 Kotlíkové dotace | Použití webu a OOÚ

Developed by: Forclick

zavřít

Kontaktujte nás

Kotlíkový expert Vám vyřídí vše od A do Z. S dotacemi se člověk setká jednou za život a většinou řeší, aby kvůli jejich neznalosti nepřišel o 120 tisíc korun třeba jen proto, že zapomene vyplnit jeden papír. Zároveň má snahu řešit služby „ v balíčku“a ne shánět instalaci, servis, revizi nebo nákup paliva u čtyř různých firem. Proto jsme tu my a naše koalice komplexních služeb. Vyplňte nezávaznou poptávku, ozveme se Vám a pomůžeme.